نرم افزار فتوشاپ محبوبترین نرم افزار مورد استفاده طراحان گرافیک است. این نرم افزار قدرتمند، به شما اجازه میدهد انواع نقاشی دیجیتال، ویرایش عکس و فتومونتاژ، ساخت گیف ، سه بعدی سازی و … را انجام دهید. در این مطلب به معرفی این نرم افزار قدرتمند میپردازیم.
طراحان گرافیک برای خلق آثار مختلف مثل کارت ویزیت، پوستر، بروشور، لیبل، بنرهای وب، گرافیک وبسایت و … از فتوشاپ استفاده میکنند. همچنین این نرم افزار برای خلق تصاویر فتومونتاژ، یا ویرایش عکسها و اصلاح رنگ آنها بسیار قوی عمل میکند.
تخصص اصلی فتوشاپ ویرایش و اصلاح تصاویر است. اما گستردگی و قدرت این نرم افزار تا اندازه ای است که حتی میتوانید با آن انیمیشنهای ساده نیز درست کنید.
کیفیت تصاویر در فتوشاپ
فتوشاپ یک نرم افزار پیکسلی است. به این معنا که تصاویر در این نرم افزار از واحدهای بسیار کوچکی به نام پیکسل تشکیل شده اند. از کنار هم قرار گرفتن این پیکسلها، تصویر ساخته میشود.( شما میتوانید با زوم کردن هر تصویر، این پیکسلهای مربعی تک رنگ را مشاهده کنید.)
کیفیت یا رزولوشن این تصاویر را تعداد پیکسلهای موجود در هر اینچ مربع مشخص میکند. به طور مثال تصاویر با کیفیت ۷۲ ppi به این معناست که در هر اینچ مربع از یک تصویر ۷۲ پیکسل وجود دارد. تصویری با کیفیت ۳۰۰ppi کیفیت بالاتری خواهد داشت. تصاویر با رزولوشن بالاتر حجم بیشتری نیز خواهند داشت.
درکارهای دیجیتالی و وب کیفیت ۷۲ppi برای واضح و شارپ دیدن تصویر کفایت میکند. ولی برای کارهای چاپی از فایلهای با رزولوشن ۳۰۰ppi استفاده میکنیم. همچنین برای کارهای چاپی در ابعاد بزرگ مثل بنرهای بزرگ شهری رزولوشن ۹۶ تا ۱۵۰ ppi را در نظر میگیریم.
مُدهای رنگی
مبحث بعدی در فتوشاپ مُد یا حالتهای رنگی هستند. برای کارهای دیجیتالی و وب مُد رنگی RGB و برای کارهای چاپی، مُد رنگی باید CMYK باشد. وسایل دیجیتالی مثل موبایل و کامپیوتر با نور کار میکنند. RGB مخفف سه رنگ اصلی نور یعنی قرمز، سبز و آبی هستند. که از مجموع این سه رنگ، رنگ سفید ساخته میشود. اما در چاپ، رنگها به وسیله نور ساخته نمیشوند. بلکه به وسیله جوهر ساخته میشوند. و جوهرهای اصلی عبارت اند از: آبی فیروزه-ای، قرمز گلی، زرد قناری و مشکی.
کار با لایه ها
ویژگی مهم دیگر نرم افزار فتوشاپ لایه بندی عناصر در این نرم افزار است. در این نرم افزار شما آبجکت ها یا عناصر مختلف یک فایل گرافیکی اعم از متن، تصویر، ماسکها، اشکال و … را در لایه های مجزا از هم خواهید داشت. و روی هر لایه میتوانید اصلاحات مورد نظر خود را انجام داده و در نهایت تصویر دلخواه خود را خلق کنید. این لایه ها میتوانند در هم ادغام شوند. و یا هر لایه میتواند شکل لایه ی زیرین خود را بگیرد. لایه ها میتوانند افکتهای مختلفی بگیرند و یا ماسکه شوند. با تمام این موارد در طی آموزشهای بعدی وبسایت مارژین آشنا میشوید.
فرمت فایلهای فتوشاپ
فایلهای فتوشاپ با فرمت PSD هستند . فرمت PSD اجازه ی دسترسی به عکسها، متنها، ماسکها و افکتهای هر تصویر را به شما میدهد. تمام این موارد (درصورتی که فایل لایه باز باشد) قابل ویرایش هستند.
همچنین فایلهای PSD را میتوان در نرم افزارهای دیگر شرکت Adobe مثل ایلوستریتور، پریمیر یا افترافکت و … باز کرد و مورد استفاده قرار داد. که یکی از ویژگیهای مهم و کاربردی محصولات این شرکت است.
البته با استفاده از نرم افزار فتوشاپ میتوان از فرمت های زیر هم خروجی گرفت:
PSB – BPM,RLE,DIB – GIF – DCM,DC3,DIC – EPS – IFF,TDI – JPG,JPEG,JPE – MPO – PCX – PDF,PDP – RAW – PXR – PNG,PNS – PBM,PGM,PPM,PNM,PFM,PAM – SCT – TGA,VDA,ICB,VST – TIF,TIFF
پاسخ دهید